Brand in ondergrondse garage Schotense assistentiewoningen, 67 bewoners geëvacueerd

Martijn PilgerNieuws

Schoten – 67 bewoners van de assistentiewoningen Schuttershof in het centrum van Schoten zijn afgelopen nacht een tijd geëvacueerd. Er was brand ontstaan in de ondergrondse parkeergarage.

De Brandweerzone Rand, post Schoten, kreeg zaterdagnacht om 1.18u een oproep voor een brand in de ondergrondse garages van assisentiewoningen Schuttershof in de Jozef Van Craenstraat. De brand ging gepaard met heel wat rookontwikkeling.

Gezien de locatie van de brand werd het medisch interventieplan afgekondigd en kwamen ambulances vanuit de ruime omgeving naar Schoten. De 67 bewoners van de assistentiewoningen werden preventief geëvacueerd en werden opgevangen in een opvangcentrum. Zij werden bijgestaan door verpleegkundigen van het woonzorgcentrum en het Rode Kruis.

De brandweer bluste de brand en zorgde ervoor dat de garages en de gebouwen geventileerd waren en alle waarden terug normaal waren. Vervolgens konden de bewoners naar hun appartement terugkeren.

“Er is momenteel nog geen zicht op de oorzaak van de brand”, aldus de gemeente Schoten. Verder onderzoek zal dat moeten uitwijzen.

Bron van dit bericht: Nieuwsblad.be