Gemiddeld vliegen 14 auto’s per dag in brand

nfafoutis_g08a3t23Nieuws

Dagelijks vliegen er gemiddeld zo’n veertien auto’s in brand. Vrijwel in de meeste gevallen gaat het om brandstichting. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars op basis van gegevens die het over 2019 verzamelde. De Telegraaf publiceerde ze.

Slechts een klein deel van de auto’s met enkel een verbrandingsmotor gaat spontaan in vlammen op door een technisch mankement. Zo nu en dan is er sprake van een brandende elektrische auto. Dat kan komen door een defect en de warmteontwikkeling kan leiden tot brand. Een elektrische auto brandt anders dan een conventionele auto en is lastiger te blussen. Dat komt mede door de lithium-accus’s en het veel gebruikte kunststof van een elektrische auto.

Trend zet door
Het aantal van 4941 autobranden betekent opnieuw een forse stijging van het aantal incidenten: met 12 procent ten opzichte van een jaar eerder. “De afgelopen vier jaar zien we elk jaar meer autobranden. Vorig jaar steeg het weer met 542 stuks en dat is een ontwikkeling die ons grote zorgen baart”, zegt Ernst Moeksis van het Verbond van Verzekeraars. “Het tij lijkt bovendien niet te keren. Ook in 2020 hebben we gezien dat de trend zich heeft doorgezet.”

Bron van dit bericht: Brandveilig.com