Gewonde bij grote brand in parkeergarage in Barendrecht

Martijn PilgerNieuws

Barendrecht – In een parkeergarage in de wijk Carnisselande in Barendrecht woedt een grote brand. Volgens een woordvoerder van de brandweer is daarbij een man gewond geraakt. Het slachtoffer werd pas na een half uur gevonden toen de brandweer de parkeergarage binnenging. Het is niet duidelijk hoe hij eraan toe is.

De brand woedt in een parkeergarage onder een flatgebouw aan de Wilgenwede. Daar vlogen door nog onbekende oorzaak iets vóór 14:00 uur twee auto’s in brand. Een man raakte gewond. Hij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om ondersteuning te bieden, maar is inmiddels weer vertrokken.

De brandweer bestrijdt het vuur met een blusrobot. Er komt veel zwarte rook bij vrij. Door de enorme rookontwikkeling duurde het ook even voor de brandweer de gewonde man vond.
Toch was het volgens de brandweer niet nodig om het bovenliggende appartementencomplex te ontruimen. Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten als ze last hebben van de rook.
Volgens een bewoner zijn er in de parkeergarage geen laadpalen voor elektrische voertuigen.

Bron van dit bericht: Rijnmond.nl