Herstel parkeergarage Kousteensedijk na brand duurt langer ‘Als alles meezit volgende week deels open’

Martijn PilgerNieuws

MIDDELBURG – De parkeergarage aan de Kousteensedijk blijft, na de autobrand eind maart, nog zeker deze week gesloten. De gemeente hoopt de garage volgende week deels te openen. ,,Maar dan moet alles meezitten.’’

De gemeente had gehoopt de parkeergarage eind april weer te kunnen gebruiken, maar dat is dus niet gelukt. ,,Het schoonmaakwerk is wel afgelopen week afgerond, maar installateurs zijn nu nog bezig met elektra en het parkeersysteem’’, aldus Manu Salhuteru coördinator Parkeerbeheer van de gemeente Middelburg.

De schade door de brand op 23 maart is, met name op het tweede parkeerdek, groter dan gedacht. ,,Bovendien kon er niet direct na de brand gewerkt worden in de garage omdat politie en Veiligheidsregio Zeeland eerst onderzochten of er sprake was van brandstichting. Dat bleek niet het geval’’, aldus Salhuteru.

Met aktetassen
Volgen Salhuteru is het de bedoeling om in ieder geval de eerste en derde parkeerlaag zo snel mogelijk na de brandveiligheidscontrole weer te openen. ,,Zeker belangrijk voor de abonnementhouders. Veel van hen werken op de rechtbank en die moeten nu een stuk verder met hun aktetassen over straat.’’ Abonnementhouders kunnen nu terecht in de Geerekelder.

Het tweede parkeerdek blijft dus voorlopig dicht. Salhuteru: ,,Daar moet nog flink wat reparatiewerk aan het beton verricht worden. We moeten het daar straks zo afzetten dat je wel naar de andere parkeerlagen kan rijden.’’

Geen topdrukte
,,Gelukkig is het nu nog geen topdrukte, wel zien we dat andere parkeergarages sneller vol zijn. Maar er is nog voldoende parkeerruimte elders’’, aldus Salhuteru. Volgens hem is de gemeente verzekerd voor de reparatiekosten en het gemis aan parkeergeld.

Bron van dit bericht: PZC.nl