Lekkende auto met verenigde krachten uit parkeergarage gehaald

nfafoutis_g08a3t23Nieuws

In de parkeergarage van de Poort van Limburg werd vrijdag door voorbijgangers een auto opgemerkt die benzine lekte. Onder de auto lag wat benzine en als dit in brand zou vliegen kon dit de nodige gevolgen hebben. Daarom had men de hulpdiensten gebeld.

In eerste instantie kwam de politie ter plaatse, maar de agenten konden de eigenaar niet bereiken. Daaropvolgend werd besloten om de brandweer te bellen. De brandweer kwam ter plaatse om wat absorptiekorrels te strooien en een opvangzak (spillbag) onder de auto te leggen.

Eigenaar niet bereikbaar
Er werden diverse pogingen gedaan om de eigenaar te bereiken, maar dat bleek tevergeefs. Uiteindelijk werd een berger opgeroepen en werden de verenigde krachten ingezet om de auto naar buiten te duwen.

Stuurslot
Het naar buiten duwen van de auto ging niet zomaar. Er werd namelijk rekening gehouden dat het stuurslot van de auto geactiveerd zou worden. De auto moest dus in een zo recht mogelijke lijn naar de uitgang geduwd worden.

Spierballen
De eigenaresse van een andere auto werd gevraagd haar auto te verplaatsen en toen dat gebeurd was werden de spierballen van de hulpverleners ingezet. De auto werd vervolgens richting de slagbomen geduwd. Toen dat gebeurd was moest parkeerbeheer gebeld worden. Nadat de slagboom omhoog was gegaan werd de auto naar buiten geduwd en was het gevaar in de garage geweken.

Eerst laten keuren
Net op het moment dat de auto buiten stond kwam de zoon van de eigenaar ter plaatse. Hij werd door de agenten geïnformeerd over de situatie. De auto is afgesleept door een berger en zal eerst gekeurd moeten worden voordat deze weer de weg op mag.

Bron van dit bericht: Weertdegekste.nl