Meerdere bewoners op straat na brand met veel rook in parkeergarage op IJburg

Martijn PilgerNieuws

IJBURG– In een parkeergarage op IJburg in Amsterdam-Oost heeft woensdagnacht brand gewoed. Door de flinke rookontwikkeling moesten bewoners van bovenliggende woningen hun huis verlaten. Een persoon is na het inademen van rook naar het ziekenhuis overgebracht.

De brandweer werd rond 00.20 uur gealarmeerd over een brand in de Maria Austriastraat. In de kleine parkeergarage, met zo’n dertig plekken voor bewoners, was een auto door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen, zegt een brandweerwoordvoerder.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Op de bovenliggende woningen ging het brandalarm af, waarop meerdere bewoners hun huis verlieten. Een van de bewoners had te veel rook ingeademd en is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand was snel geblust, maar vanwege de vele rook moest er nog lang geventileerd worden. Meerdere woningen zijn nagemeten. Daarna konden de bewoners weer naar huis.

Bij de brand zijn zeker twee auto’s flink beschadigd geraakt. Ook twee scooters die ernaast stonden geparkeerd raakten beschadigd.

Bron van dit bericht: Parool.nl