Rolluiken sluiten door brandalarm: honderden mensen uren vast met auto in parkeergarage

Martijn PilgerNieuws

Den Bosch – Honderden mensen hebben zondagmiddag uren met hun auto vastgestaan in de parkeergarage St-Jan aan de Hekellaan in Den Bosch. Een technisch probleem na een brandalarm lijkt voor de problemen te hebben gezorgd.

Rond 15.00 uur ging een brandalarm af. De rolluiken gingen hierdoor automatisch naar beneden. Volgens de gemeente is dat een voorzorgsmaatregel, om te voorkomen dat een eventuele brand overslaat naar andere verdiepingen.

Maar door nog onbekende oorzaak gingen ze niet meer omhoog. Waarom het probleem zondagmiddag niet kon worden opgelost en of er geen monteur was is niet duidelijk, zegt een woordvoerder van de gemeente. Ze weet ook niet waarom de brandweer pas na drie uur te hulp is geroepen. ,,De voertuigen konden inderdaad niet meer weg”, zegt de gemeentewoordvoerder. ,,Maar de mensen konden de garage nog wel te voet verlaten.”

Op dat moment van het alarm was het erg druk in en rond de parkeergarage, waar plek is voor in totaal 1040 auto’s. Dat had onder andere te maken met de Vestingloop die in Den Bosch was georganiseerd. Nadat het alarm was afgegaan, kregen de mensen in de garage de oproep om uit hun wagen te gaan en de garage te verlaten.

Openingen met slijptol
Rond 18.00 uur kwam de brandweer ter plaatse. Die heeft in de rolluiken met een slijptol grote openingen gemaakt, zodat de vastzittende bezoekers met hun auto de parking weer konden verlaten.

Bron van dit bericht: AD.nl