Twee wagens uitgebrand in ondergrondse parkeergarage aan Lombardenvest

Martijn PilgerNieuws

Antwerpen – In een ondergrondse parkeergarage aan de Lombardenvest in centrum Antwerpen zijn dinsdagnacht twee wagens uitgebrand. Door de hevige rookontwikkeling ging het brandalarm in verschillende winkels af. Hoe de brand is kunnen ontstaan is niet duidelijk, de politie is een onderzoek gestart.

De brand ontstond vermoedelijk omstreeks 4 uur. “Twee wagens die niet vlak naast elkaar geparkeerd stonden, hadden vuur gevat”, zegt politiewoordvoerder Kim Bastiaens. “Het betrof een benzinewagen en een hybride voertuig”, vult woordvoerder Jasmien O van Brandweer Zone Antwerpen aan.

“De brand ging gepaard met een stevige rookontwikkeling die zich ook verspreid heeft naar de bovenliggende panden en appartementen”, zegt O nog. De brandweer deed twee evacuaties in de bovenliggende appartementen. “De ladderwagen werd ingeschakeld om een persoon vanop de tweede verdieping naar beneden te halen omdat er te veel rook in het gebouw hing.”

Brandalarm
“Na het blussen bleven we nog geruime tijd ter plaatse om voor voldoende ventilatie te zorgen”, aldus O. De rook zorgde er ook voor dat het brandalarm in verschillende winkels van de Kammenstraat en de Lombardenvest was afgegaan. Er hangt ook een duidelijk merkbare brandgeur in de omgeving.

Hoe de brand is kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk. De politie sluit voorlopig geen pistes uit en is een onderzoek gestart. Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit. De hybridewagen is intussen getakeld, de andere auto volgt in de loop van de voormiddag. De stadsingenieur kwam dinsdagmorgen ter plaatse om de stabiliteit van de ondergrondse garage te onderzoeken.

Bron van dit bericht: Nieuwsblad.be