Onderhoud van overdrukinstallaties een vak apart

Martijn PilgerNieuws

Een overdrukinstallatie wordt vaak toegepast als gelijkwaardige oplossing voor de eisen in het Bouwbesluit. Deze installaties worden vaak ook rook- en warmteafvoerinstallaties (RWA) en rookbeheersinstallaties (RBI) genoemd.

Dergelijke installatie zijn vaak complexer van aard en dienen nagenoeg altijd voorzien te worden van een onafhankelijk inspectie certificaat. Deze inspectie dient jaarlijks plaats te vinden. Ook de brandmeldinstallatie die deze overdrukinstallatie aanstuurt dient gecertificeerd te zijn. De gebouweigenaar is hier uiteindelijk verantwoordelijk voor. Om de installatie te kunnen voorzien van een inspectiecertificaat dient deze onderhouden conform de NEN 2654-3. Tevens dient de eigenaar zorg te dragen voor de 4 en 8 maandelijkse beheerstaken. Al met al zo op het eerste gezicht geen makkelijke materie.

ExcelTech heeft ruime expertise in het onderhouden van overdrukinstallaties voor marktconforme prijzen. Los van onderhoud regelen wij voor u de contacten en aansturing van het inspectiebureau wat vaak een tijdrovende maar uiterst belangrijk aspect is in het onderhoudsproces.

Onze onderhoudsspecialisten staan u graag te woord.