BRANDVEILIGHEIDSCAN

ExcelTech wordt wekelijks gevraagd om de onderhouds- en controlewerkzaamheden over te nemen aan (brand)veiligheidssystemen in stallings- en parkeergarages of gebouwen.

Dit doen wij graag, hiermee zijn wij immers groot geworden.

Het komt, helaas, verbazingwekkend vaak voor dat wij in een kort tijdsbestek weten welke risico’s er gelopen worden door onduidelijkheden of gebreken. Vanwege verantwoordelijkheden naar de klanten en bewoners, of bezoekers, van gebouwen dient er een minimaal vereist niveau te worden gegarandeerd. Bij te veel onduidelijkheden is het raadzaam een brandveiligheidscan uit te voeren door ExcelTech.

BRANDVEILIGHEIDSCAN

Bij onduidelijkheden of gebreken waar geen onderbouwd antwoord opgegeven kan worden adviseren wij om een brandveiligheidscan uit te voeren door ExcelTech B.V. Bestaande uit een controle op locatie, opstellen van een rapport en een overleg met bevoegd gezag.

Veelal ondervangen wij d.m.v. het uitvoeren van de brandveiligheidscan, en de verplichte jaarlijkse onderhouds- en controlewerkzaamheden, al een zeer groot gedeelte van gebreken. Door onze jarenlange ervaring werken wij met uitgebreide checklists, gerelateerd aan de geldende regelgeving en normering, waarbij onvolkomenheden inzichtelijk wordt gemaakt.

Van iedere brandveiligheidscan ontvangen onze klanten een rapportage en, waar nodig, advies. Hierdoor ontstaat een duidelijk beeld van de situatie en is het eenvoudig om het vervolg traject voor u in te zetten.

VOORINSPECTIE MET BRANDVEILIGHEIDSCAN

Een brandveiligheidscan uitvoeren voorafgaand aan een inspectie conform CCV Schema. Of het ‘mee te lopen’ met een geaccrediteerd inspecteur als zijnde tegengeluid bij mogelijke afkeurpunten. ExcelTech wordt hier vaak voor gevraagd. Er zijn immers meerdere wegen die naar Rome leiden, waardoor kostenbesparend opgetreden kan worden.

INTEGRALE BEOORDELING BRANDVEILIGHEID(SCAN)

 • Rookbeheersingsystemen (RBS)
 • Brandmeldinstallaties
 • Ontruimingsinstallaties
 • Bouwkundige voorzieningen
 • Rook en Warmte Afvoersystemen (RWA)
 • Stuwkrachtventilatiesystemen
 • Ventilatie- en overdruksystemen
 • Gasdetectiesystemen (CO/NOx-LPG)
 • Ontruimings- en noodplannen

WEET U ZEKER DAT UW INSTALLATIE VOLDOET?

Een oudere installatie, wisseling van VvE bestuur, zoekgeraakte documenten, zijn er veranderingen geweest? Door verschillende omstandigheden is niet alles meer inzichtelijk of onduidelijk geworden. Dat gebeurd, ‘het sluipt erin’. Toch is dat niet goed. Daarom is het verstandig om eens te investeren in een brandveiligheidscan. U weet precies waar u staat.

Ga voor uzelf eens na als zijnde beheerder of alles duidelijk is. U bent immers als beheerder(mede)verantwoordelijk voor een veilig leefklimaat in uw gebouw!

Heeft u vragen? Wij helpen graag. De ExcelTech brandveiligheidscan wordt tegen een concurrerende prijsuitgevoegd.

VAAK ‘VERGETEN’, TOCH VERREIST!

 • Beheerders taken (OP-taken)
 • Doormeldingen PAC (en/of RAC)

Het uitvoeren conform regelgeving van verplichte beheerders taken, ook wel Opgeleid Persoon taken (OP taken) genoemd, aan branddetectie- en rookbeheersingssystemen. Of een doormeldeenheid voor storings- en/of brandmeldingen. Vereiste veiligheidsvoorzieningen die lang niet altijd door de eigenaar/beheerder zijn geregeld. Veelal door onwetendheid.

Desgewenst verzorgen wij de beheerders taken of de installatieprocedure voor de doormeldingen naar een Particuliere Alarm Centrale (PAC).

Ook het geven van een beheerders cursus wordt door ExcelTech verzorgt. Zeker voor VvE’s scheelt een cursus uiteindelijk een hoop kosten.

UITBESTEDING BEHEERDERS TAKEN OF CURSUS

 • Aan RWA systemen in parkeergarages
 • Aan brandmeldinstallaties

Wij zijn graag uw servicepartner als het om uw (brand)veiligheid gaat!