Grote brand parkeergarage Den Bosch: 86 woningen ontruimd

Martijn PilgerNieuws

Den Bosch – In een parkeergarage onder een appartementencomplex in Den Bosch is vanochtend een brand uitgebroken waarbij veel rook vrijkomt. In totaal 86 appartementen moeten worden ontruimd, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Brabant-Noord.

De hulpdiensten werden om 08.51 uur gewaarschuwd over een autobrand in de parkeergarage aan de Velderwoude. Pas rond 12.30 uur gaf de veiligheidsregio aan dat de brand onder controle was en dat daarmee de rookontwikkeling ook flink is afgenomen.

De brand is veroorzaakt doordat een auto tegen een muur aangereden. De bestuurder zou zijn gereanimeerd, meldt Omroep Brabant. De woordvoerder van de veiligheidsregio kon alleen bevestigen dat de bestuurder van het voertuig is vervoerd naar het ziekenhuis.

Mogelijk staan inmiddels meer auto’s in brand, maar of dat zo is en hoeveel dat er dan zouden zijn, is nog onduidelijk, meldt een woordvoerder van de hulpdiensten.

Evacuatie
“Er is momenteel een forse rookontwikkeling”, zegt de woordvoerder. “Het complex wordt deels bewoond door senioren. We zijn alle woningen afgegaan, maar bij een deel werd niet opengedaan. Het vuur is zeker nog niet onder controle dus dat zorgt momenteel voor een dilemma: moeten we de deuren openbreken of niet?”

Een opvanglocatie voor de evacués wordt georganiseerd, evenals het vervoer daarnaartoe, vertelt de woordvoerder verder. “Hier wordt prioriteit aan gegeven vanwege de temperatuur.” Mensen worden opgeroepen uit de rook te blijven.

De brandweer moet volgens de zegsman ’terugtrekkend optreden’. Doordat het nu al een tijdje brandt, is de boel zo warm geworden dat er in het plan om de brand aan te pakken rekening mee wordt gehouden dat de constructie het kan begeven, licht de woordvoerder toe.

Dat wordt nu overigens niet verwacht, maar volgens standaardprocedure leidt dat tot een ‘defensieve blussing’, zegt hij. “Normaal gaan we naar binnen toe om daar handelingen uit te voeren, nu doen we dat van buitenaf.”

Bron van dit bericht: RTL Nieuws.nl