Meerdere woningen moeten gesloopt worden na brand Den Bosch

Martijn PilgerNieuws

Den Bosch – Ongeveer een derde van de 22 woningen die onbewoonbaar zijn geraakt na de brand op 17 januari in een parkeergarage in Den Bosch, moet helemaal gesloopt en herbouwd worden. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van Omroep Brabant.

De Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex meldde dit eerder al aan de regionale omroep. Gisteren hebben de bewoners van de panden het nieuws te horen gekregen.

Van de overige woningen is een deel te herstellen door een nieuwe betonvloer te maken. Bij enkele woningen valt nog niet te zeggen wat er mee gaat gebeuren. Wel is duidelijk geworden dat de bestuurder van de auto die in brand vloog is overleden.

De brand zorgde twee weken geleden in de parkeergarage voor een grote ravage.

De brand in de parkeergarage ontstond nadat een bewoner onwel werd en met zijn auto tegen een muur reed. Het vuur sloeg snel over naar andere auto’s en de in totaal 52 woningen en 34 appartementen boven de parkeergarage.

De meeste mensen konden kort na de brand terug naar hun huizen. Bewoners van 22 van de appartementen konden hun woning niet in omdat het niet veilig was. Zij wonen nog altijd bij familie, vrienden of op een vakantiepark. Technisch onderzoek van een gespecialiseerd bedrijf moest duidelijk maken of hun woningen nog te redden zijn of dat ze gesloopt moeten worden. Voor de mensen die zeker wel terug kunnen in hun appartement duurt dit naar verwachting nog anderhalf jaar.

Bron van dit bericht: RTL Nieuws.nl